lordag

hejhej!
natten var inte sa rolig, vaknade flera ganger av att jag hade ont i magen och forsokte da vrida och vanda pa mig sa det skulle forsvinna, men njeee. inte det lattaste. lag kvar sa lange jag kunde innan jag skulle kliva upp for att ata frukost. kanner mig battre nu iaf. inte samma ont i magen och huvud utan nastan helt okej.  det ar sol idag med. ska folja med till baten nu om ca 10 min. annu mera solcreme ar nedpackat! kanner mig ratt stolt som klarade att inte branna mig i gar! :)

sedan maste jag packa ikvall for imorgon kommer jag hem! ska bli skont!
hoppas vadret ar bra hemma idag! Puss&Kram

picture

fredag

hej! det ar fredag kvall och jag ska sammanfatta mig kortfattat. dagen har varit suveran. sol hela dagen och antligen har jag fatt lite farg :) gick till baten 11 kom hem vid kvart over 7. lite vaaal lange kankse. men hade sallskap av Fatima som ar en tjej fran madrid, vi hade mycket trevligt och hon pratade engelska!! :)

imorse nar jag vaknade kande jag mig hangig och nastan lite smasjuk, jag tog en alvedon i forebyggande syfte om jag var pa vag att fafeber. efter ett tag kannde jag mig battre och dagen flot pa. nar jag kom hem var jag helt utmattad.. sol hela dagen och inte druckit mycket vatten (jag vet att de ar dumt. men jag gjorde det i borjan men jag avr tvungen att kissa en gang i timmen, och det finns inte sa mycket stallen att kissa pa i baten) sa jag drack inte sa mycket.)

vi skulle ut pa VM middag. SUPERFINT 2 rattersmeny med minns 30 kypare. maten var jatte god synd bara att jag inte kunde ata, tvingade i mig litgran men jag holl pa att spy.. det var faktist bland det arsta jag varit med om. ah kan beratta nar jag kommer hem.. gick hem jag iaf. sa ar ensam. ska sova  nu och hoppas jag mar battre imorgon, kanns surt att bli sjuk sahar pa slutet. vet inte om jag har feber. men drack massor med vatte pa middagen.


FORESTEN AVEGA BAT VANN!!!!!!! det ar deras bat!!!!!!!!!!!!!!!! VM!!!!!!! fattar ni??

de var dock i grupp 2! men de vann, det ar ju sjukt. aja.. ska sova nu!!


Jill Ullared later super!!!men vafan ska jag gora med present till dig?:O det finns inge roligt, bara vanliga affareer som hemma..... Kram pa er. ska krya pa mig nu! godnatt

picture

fredag

hejhej!

igar var jag och leti och kakade pa en pizzeria har! det var gott, som avslut tog vi en stor glass!! haha! magen var riktigt full efterat kan jag  lova:) IDAG ska det bli soligt tror jag!!!! det ar sagt sa iaf. skall ut med baten och kolla pa tavlingarna! ska ta sjosjuktablett innan tror jag ocksa.  hoppas pa att vadret blir bra och dagen lyckad. mamma!! ni borde tillverka hogre solskyddsfaktor, har anvander de typ 50+!! :P 15 kanns som inget i jamforelse ;)

Kram!!

picture

torsdag

Halloj!
jag har precis kommit in fran stranden. jag stannade kvar idag. sa drog jag ivag till kopcentrumet som ligger utanfor staden. men for att komma dit behover jag ta ett tag. sa ja, jag fixade alltsa helt sjalv att ta mig dit, kopa en biljett ( fragade pa 3 stallen innan jag var ratt) kliva pa ratt tag och kliva av dar jag skulle, och samma sak tillbaka! Kannns riktigt duktigt i ett land dar ingen manniska over 25 pratar annat an spanska :P

blev lite sma handlingar inge mycke till mig sjalv.  kom hem vid halv 4, kakade lunch och sprang ivag till stranden. det hade varit fulfult vader pa morgonen men nar jag kom ut ur affarerna sa var det stralande solsken.. jag forstar mig inte alls pa vadret har, det gar aldrig att forespa hur dagen skall sluta :)!
vad gor ni hemma? familjen borde snart komma hem, kanske drar vi ivag till det dar badhuset ikvall? nu har jag bara 2 dagar kvar har, sedan sitter jag pa flyget hem i 12timmar. Har bestammt mote med micaela pa arlanda! ska bli kul!
Hoppas ni har det bra, KRAM

picture

onsdag

Hej!
Jag tror du har ratt mamma. blir nog en present fran sverige, kanske koper nagra blommor eller nagonting tills jag aker?
igar kopte jag en jeans jacka, SKITSNYGG Ni kommer bli avis, sa gick jag till stranden en svang kl halv 5. eller rattare sagt jag tog en santander-cykel och cyklade dit. pa kvalle kakade hela familjen en glass har pa ett torg :D GOTT!!

idag har jag foljt med dem ut i baten! mamma blanca kopte sjösjuke tabletter till mig som jag tog innan vi gick till hamnen. ( har jag foresten sagt att de bor typ 100 meter fran hamnen?) akte ut vid 11 och kom tillbaka vid halv 6. det var molning storre delen av dagen men det sprack upp mot slutet. supervarmt med jeans och likforbannat sa har jag nu fatt marke av linnet och bikinibandet!! FY :P tror jag har brant mig lite i ansiktet ocksa, det tar ju sa jakulskt pa vattnet :P

Laste ut boken iaf. hur fan kan man ha ett sant slut?? nu vill jag ju lasa 3:an!! :P men den har jag inte :P kans ju bra att vadret suger hemma ocksa, skulle vara javligt drygt med gratt har och sol hemma i sverige :P heeh!  aja, vet inte vad vi ska hitta pa nu, leti hade pa forslag att ga till ett bad hus med masage stol i vatten? tro ja, later najs, men kanner mig for trott :P haha! tror det ska vara BAJS vader imorgon, men inge sol. tror jag stannar har hemma da, nu har jag ju inte min bok att lasa i heller sa att :P haha
 
TACK FOR TOBLERONEN JILL!!!!
nu langtar jag ju annu mera hem! :D hehe Hare fint!! Kram!

picture

t



saknar sverige

picture

tisdag

Hej!
maste forrklara mig lite. igar var leti och de i baten och gjorde ett tavlinggsrejds, darfor var jag i den stora baten med hennes foraldrar och andra vuxna, ( de kunde inte engelska) det har blivit battre med engelskan!! :)

Hursomhelst sa foljde jag inte med de ut och kolla pa vm tavlingarna idag! stannade hemma och ska ga pa stan och hade tankt att jag skulle aka ut till ett kopcentrum, maste ta tág dit sa jag vet inte riktigt om jag ska aka dit. kanns lite val riskabelt :P jag har legat och last stig larsson andra boken SNART SLUUUT!! neeeej,vad ska jag da gora nar jag har trakigt?:P glomde saga att de har en lilla syster ocksa, men hon ar i Madrid. Hon verkar lite konstig, 12 ar ar hon. 

igar var jag leti och hennes pojkvan och hans kompisar ute och at, pa en restaurang som man far ata hur mkt man vill! Det satt inte helt fel! docl fick vi stressa lite grann eftersom det stangde 11 och vi kom dit och borjade ata kankse halv :P men gott var det!!  efter idag har jag bara 4 dagar kvar har, kanns lite konstigt! aker hem nar VM slutar.
Invigningen var foresten bra, eller ingen lyssnade pa trakmansarna som pratade men de borjade dela ut sma snitslar som mat sa da forvandlades vi(jag,leti,guillermo) till 3aringar som ville ata sa mycket som mojligt I`ts freeee! haha! de var gratis dricka, jag drack dricka sa forsta gangen pa valdigt langee, de var gott me cola! free (Y) hehe!

jaja, ska se hur jag disponderar dagen nu. ska ata lunch vid runt 3, de ar 2 timmar dit... den ar hemma, ska jag ga runt pa stan i 2 timmar och komma tillbaka? eller ska jag ata tidigare och slappa i nagra timmar till och sedan ga ut pa stan efter lunch? .... dagens ilands problem!

Ni maste hjalpa mig!!! Jag borde ge foraldrarna nagonting nar jag aker, VAD?!?!
just det,
vadret suger idag med. i och for sig sa regnar det inte langre! suck :P

Puss&kram!!

picture

mandag

Hej! ahhh jag vill verkligen har farmors mat och efterater nu!! skulle inte sitta helt fel! hon har en storebror som jag tycker mycket om, han ar bra pa engelska och valdigt snall. och han ser ganska bra ut jill, du fragade det innan om jag inte minns fel:)

igar var jag pa konerten, en orkester bestaende av 70%fioler och sedan instrument. dar kom verkligen testa pa nya kulturer in... nar latarna ar 50 minuter fragar man ju sig sjalv vad de lider av? vart har alla latar som ar 3 min tagit vagen?:P haha, men de 2,5-3 timmarna flot pa! jag fick kla pa mig fin kladerna och klackeskorna och vara fin i kanten. sedan pappa LYSSNA - akta spansk Tapas. det var helt okej, lite synd att nastan allt inkluderar seafood eller nagot sadant, men hittade tillslut 2 st som verkade passa, sa de vart var middag klockan halv 12. HUUUNGRIG!!!!!!! dagen slutade bra!

till idag dara....,.. dagen har verkligen sugit.. det anda roliga ar ju att jga nastan last ut andra stieg larsson boken, eller kankse pa 400 sidan eller nat. klev upp och akte till universitetet, leti skulle prata med sin larare,hon klarade inte exam eller hon klarade 2/3 fast nagon vet hon inte betyget i an tror jag. det var trakigt for henne. akte hem hit OBS det reeeeegnar mycket och kladde pa mig mer klader for det var nagot test lopp idag infor VM som startar imorgon. med 4 ord kan jag summera dagen. jag hatar nastan batar. har speenderat 6 timmar idag pa en bat. ioforsig sa var det en STOOOR, och da menar jag stor motorbat med ett stort rum och ett rum nedanfor det. men att vara dar med 5 st som bara pratar spanska SÖG! jag laste min bok och blev sjösjuk... om det skulle varit sol skulle jag ju kunnat ligga ute pa dack och solat men icke sa nicke.... aja min kamera har slutat fungera ocksa, det ar samma fel som jag har lamnat in den 2 ggr for redan, har vi kvar kvittot tro? da ska jag fa en ny!! lite har jag lart mig av att ha kollat pa plus nar jag var liten haha!

nu maste jag fixa till mig, ska pa invigning av VM, suck! hoppas ni har det bra!! KRAM

picture

sondaggg

hej igen!
nar jag gick fran datan imorse och skulle till stranden hade molnen tackt hela himlen igen... SUCK!!! jag stannade kvar inne och laste min bok, sedan fragade foraldrarna om jag skulle med och kolla pa fyren, sa vi gick&gick&gick jaattelangt! sa nar vi var dar sa ringde leti och sa att hon ville visa mig fyren sa vi gick tillbaka, men vitog bussen hem halvvags for att klockan var 3 = superhungrig efter lunch!! at lunch! SUPERGOTT! eller ja, jag ar ju inte van den basta maten :) spansk omellet med potatis, agg, tonfisk och nagot mer tror jag! sedan kyckling och lite kott! nami!

leti kom sedan sa halv 5 gick vi till stranden, da var solen framme! Vadret ar verkligen annorlunda har :P haha! har kommit tillbaka darifran nu,  vi tog en glass! ( Leti far tavla i VM, verkligen glad for hennes skull!!) det marks verkligen att det ar pa gang nagonting stort har, det ar stora skarmar,  masssssor av folk, och massor med talt ochh batar!! mysig stamning!
vartfall sa ska jag pa nagon klassiskkonsert nu! hmm, det ska bli intressant! hehe! far saga hur det var senare! nu ska jag ducha och gora mig iordning! puss&kram!!!

picture

lordag/sondag

Hej!!
De ar valdigt kul att lasa era kommentarer! haha!! aven om det ar lite smor sa ar det inget att skammas for :D heheh! inte i Johan stil an vartfall!! jag maste beratta om gardagen! den var faktisi bra, eller efter klockan halv 5 for tills dess gjorde jag ingenting! men da gick jag ensam ut har i santander och kollad lite i affarer, KOPTE ETT PAR SKITSNYGGA JEANS 20 EURO! najs(Y) kom tillbaka kvart over 6, da  motte jag leti´s foraldrar och de skulle ut och shoppa, sa jag foojde med dem! OBS OBS!! de pratar bara spanskaaa!!!  sa jag ovade for forsta gangen Riktigt pa spanska! det var roligt, un poco de dificil(lite svart) men anns kul for nu kan jag ju prata med de iaf. mamman visade mig en bra affar! jag maste ga dit sen! men idag ar allt stangt! DET FINNS INGA BILLIGA SKITBUTIKER HAR! du vet sanna som vi gillar Jillyy :D!! iaf sa foljde jag med foraldrarna och handlade lite klader till pappan, dyyra klader. jag forstar inte hur de kan ha sa gott stallt. mamman jobbar inte? aja, vi gick pa en restaurang som ligger pa havet, tog ett glas vatten con gas! Traffade agaren till segelbaten ocksa, han pratade engelska och var mycket trevlig ( & TAT) kommer till det. klockan 8 gick vi hem. laste lite ur boken och gjorde mig redo for att ga ut och ata mat.

vi gick till den restaurangen dar de hade bestallt bord.
Forratt
spansk skinka... no me gusta
krokets, inte som i sverige nagon sas med skinka som ar friterad - helt okej
musslor. Jag smakade. & tog kort!!! sa jag skulle ha till bevis. det var faktist helt okej, men det knakade i munnen sa antalet stannade vid 1.

Varmratt
nagon fin del av lamm. samt liite pommesfrites, och en kul grejj!! de ar som smasma papriker,grona. nagra ar jatte starka och vissa ar goda, alla ser likadana ut!! CHANSA far du en god eller behover du dricka ett glas vatten for att fa bort halften av smaken ;)

Effteratt:
jag tog sorbet utan vodka ( varfor ska de ha alkohol i glass for??? ) dock visade det sig att det inte var sorbet som jag trodde utan det var mer i milkshake form sa man drack det med sugror.

ja, agaren till baten betalalade 330 euro =3330 svenska kronor :O:O:O:O jag har aldrig atit pa en sadan dyr restauran!!
vi kom dit klockan lite over 10 och borjade ata dar vid typ halv tolv! HUNGRIG SOM ATTAN VAR JAG!!!

aja, blev nyss serverad nypressad apelsinjuice har vid datan. NAMNAMII!!
nar jag kollade ut genom fonstret sa var det lite hal i molnen, ska nog bege mig utfor att kolla kankse ga till beachen, ar ju lite surt att ha varit har i 2 vckor men inte varit pa playan en andra gang!!! de har berattat att de ska bli skitvader hela natsa vecka........... bajs! sa darfor ska jag rora pa flasket ut nu! men maste beratta de for mamma forst.. blir annu ett projekt :D puss pa er!!

jag och mamma blanca. jag VET att jag blundar :P

picture

lordag

Hej!
idag kanns det lite tungt! har inte gjort nagonting mer an att ha atit frukost. leticia akte ivag nar jag sov och fixa nagonting med baten, jag ville inte folja med. vadret ar skit! de regnar och blaser! och pa teven visade dem att de skulle vara sa heela helgen!! vart ar solen? jag vill ligga pa playan!! jag ska lagga mig och lasa stig larsson boken nu! (Y) undra vad vi ska hitta pa idag! KRAAAM

picture

fredag

Hola!
vi akte inte till deras stuga idag, det blev sa sent! kankse aker dit imorgon eller i overmorgon! vi akte istallet till nagon annan stad, typ 7 mil harifran och at lunch pa restaurang. mitt kostade 200 kronor:O de va en jakla dyr restaurang men gott var det, kottbit och liiiite potatis strips. sedan gick vi i den gamla delen av staden.. vii var i en kyrka sa var det en spansk guide som pratade om alla motiv och gubbar darinne och jag latsades nicka fasten jag inte forstod nagonting!!! hehe! har fatt reda pa att familjen gar i kyrkan varje sondag, kankse far folja med dit pa sondag!  efter vi strosat runt dar sa akte vi till en beach, HUR VACKERT SOM HELST! jag ska visa bild! men det var kallt i vattnet och inge sol. dagen har varit dalig och mycket kall! hoppas verkligen den blir battre imorgon sa jag far bli lite brun!!  jag ar riktigt hungrig nu, om en timme ar det nog middag, sedan skulle jag och leticia ivag tiill hennes basta kompis maria en svang. bli nog trevligt !

jag&leticia vid det vackra stallet!


har med!

leicia kankse inte far tavla i vm! baten vager 6 kilo for mycket sa hon kankse maste avsta. det sjukaste ar att det ar for att agaren av baten skall vara dar, och han vager 130 kilo. fast han vagrade banta! sa jaa... jag hoppas for hennes skull att hon klarar av att ga ner de kilorna.. fast de verkar svart! hare bast dar hemma, jag saknar er!

picture

torsdag-fredag

hej!
gardags kvallen var helnajs! Forst akte vi till deras tavlingsbat for att sanka ner den i vattnet, det var kallt och blaskigt sa ja det var inte sa kul! jag leticia och hennes pojkvann korde den sedan till hamnen mitt i santander for den skulle vara dar till tavlingen! det var kallt att aka dar i shorts sa jag halvsprang hem hit :P haha! vi bestammde oss for att ga ut och ata mat, vi 3. Sa vi tog bussen hem till honom, sa kollade jag hur han bodde, hans foraldrar var helnajs!! haha! pappan forsokte lara sig engelska och jag spanska, aah det ar svart att forklara men de var jakligt skona, vi at pa en pizzeria dar iaf! gott! han skjutsade hem oss hit sedan. iaf sa pratade vi valdigt mycket da, det blir sa himla mycket roligare da! hoppas det haller i sig! 

Idag ska vi aka till deras stuga i bergen! tror det tar 1,5 timme dit! ska bli spannande och se hur det ser ut! aker tillbaka ikvall lat det som! vadret verkar inte vara allt for bra idag heller, synd! Jag som ville ligga pa stranden och sola! tror jag borjar sma-flagna ocksa! HUR SKA JAG GORA FOR ATT BEHALLA FARGEN?!?! foresten, om jag inte sa det sa funkade teatree-gelen asbra!!
hoppas ni har det bra dar hemma! kraaam

picture

onsdagen i bilder

nu har jag lagt in bilderna fran igar sa nu far ni se nagra av dem :) Idag ar det mulet har varit i centrum och kollat i affarer idag, men jag blir sa snal. kopte tva trojer, ni far se dem med!
 jag pa varan cykeltur.

 pingviner! sota, men i spanien?

Salar Hon med utsikt

 Jag dar


segling. leticia narmast sedan hennes pojkvanns kompis och till hoger ar det henned pojkvan. :)

kapten sofie. hehe

detta kopte jag idag,
 Jag provade santanders kanda glassar, dock hade jag hunnit ata upp halften innan jag knappte kort, sa det ska vara en till kula ovan pa den som ar pa bilden !! NAJS

puss&kram

picture

onsdag!

hej!
idag tog vi en sovmorgon klev upp runt 10 och kakade frukost. SOCKERKAKA tror jag det var ?:O smakade som det iaf. Igarkvall vid middagen provade jag iaf nya kulturer, det serverades rakor, minifiskar som sag ut att komma direkt ifran havet och varit uppskarda och sedan lagda i vinager, samma fisk med nagot skal, callamares, ehh kommer inte pa vad det heter pa svenska. JO bllackfisk!!!!! jag blev tvungen att smaka, sa det gjorde jag! De tycker jag inte ater mycket olika saker, men vadda fisk har ju inte varit min stora sida och sedan blackfisk?!? hallo!!

aja, Jag och leticia tog en cykel och cyklade runt. var jaatte fint!! cyklade till en ö med ett slott pa, dar sag vi pingviner och salar, SUPERSOTA!! verlkigen! Solen stekte och det var mycket harligt! jag sa att jag ville prova en stor glass sa hon visade mig ett stalle, synd att hon gar pa diet sa hon inte ater nagonting!! menmen, jag fick min glass och den var enorm!!! ni far se nar jag kommer hem! vi gick hem och fixade med oss lunch for att aka ut med baten med leticia och hennes pojkvan och hans kompis, var jatte harligt att sola, men vadret vart lite samre sedan men helt okej. efter det ( kl 7) akte vi till Sandinero dar det var smockat med folk. mindre kul tycker jag eftersom ingen vill prata engelska sa jag bara star dar och fattar ingenting och har ingen att prata med.. aja klockan ar kvart i 10 nu, sa det ar vall snart middag. Undra vad som serveras idag, jag skulle tro carne(kott) de fragade om jag gillade det, jag sa ja! sa jag skule tro att de har fixat nagot sant :P hoppas ni har det bra, jag saknar sverige supermycket nu! kraam

picture

Sofie "Sofjie" Johansson

Hej!

Sofie Johansson heter jag, och jag går mitt tredje år på Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall där jag läser natur :) På min blogg kan ni läsa om det mesta i mitt liv såsom vänner, shopping och min älskade pojkvänn Nicklas! För att tillägga så är färgen Rosa helt klart det snyggaste jag vet. Min blogg kan behövas ta med en eller två nypor salt ibland, men den e go ändå :)

picture picture picture picture

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv